Naast je juridische raadsman ook een luisterend oor

;

Een scheiding gaat onvermijdelijk gepaard met teleurstelling, verdriet, woede, boosheid,… zelfs diepmenselijke wanhoop. Een scheiding laat littekens na. Vertrouw in deze donkere periode op AdvasAdvocaten. Wij zijn niet alleen je advocaat voor de juridische opvolging van je scheiding, de vereffening en de regeling omtrent de kinderen, we voelen ons in de eerste plaats betrokken als mens. Vanuit dit engagement bieden we je naast juridische ondersteuning een luisterend oor en geven we je menselijke raad.

Als een huwelijk of relatie niet lukt, dan is dat allereerst bijzonder spijtig. Ongetwijfeld droomde je van levenslang geluk met je partner. Als koppel wilden jullie samen een toekomst uitbouwen, samen met de kinderen. Al dit geluk ligt nu in scherven.

Wraak nastreven – hoe aanlokkelijk dit ook lijkt -, is bij een scheiding zelden een goed idee. Een lange vechtscheiding voor de rechtbank levert vrijwel nooit winnaars op. Je mag de zware emotionele belasting hiervan niet onderschatten.

Onderling akkoord via overleg

De beste manier om na een scheiding de draad van je leven opnieuw op te pikken, is een echtscheiding met onderlinge toestemming, gebaseerd op billijke afspraken en wederzijds respect. Zo bespaar je jezelf en je kinderen heel wat leed en negatieve emoties. Het welzijn en het geluk van jezelf en je kinderen zijn een vechtscheiding niet waard.

Als advocaat adviseren wij altijd een echtscheiding in overleg. Hiervoor organiseren we een bemiddelingsvergadering, waarbij we samen met jou de onderhandelingen voeren. Onder andere volgende zaken komen in een regelingsakte aan bod:

Toch naar de rechtbank

Pas wanneer bij de tegenpartij de wil om tot een akkoord te komen volledig ontbreekt, adviseren we een procedure voor de Familierechtbank. In dat geval verdedigen we ook met volle overgave jouw belangen.

Verschillende procedures op een rij

Tijdens een eerste adviesgesprek luisteren we begripvol naar jouw verhaal en zet ze de verschillende scheidingsprocedures en -strategieën helder op een rij. Daarbij verneem je de voor- en nadelen van elke procedure. Je krijgt meteen ook helder advies over hoe je jouw scheiding het best stap voor stap aanpakt. Meer info over onze werkwijze.

Website by The Online Nut Company