De cruciale stappen bij het aanvragen van een echtscheiding

Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2021 10:27

Een echtscheiding is een tijdrovend proces van meerdere stappen.

Maar voordat je effectief een scheiding aanvraagt, is het een goed idee om jezelf optimaal voor te bereiden. Zoals het spreekwoord zegt; een goed begin is het halve werk. Volg daarom eerst onderstaande stappen.

1. Reageer niet impulsief

Het slechtste wat je kan doen is impulsief reageren. Want zo maak je mogelijks foute keuzes. Bij een echtscheiding zijn er namelijk verschillende beslissingen die op het eerste zich heel banaal lijken, maar later grote gevolgen hebben. Ga dus niet overhaast te werk.

2. Informeer jezelf vooraf bij een specialist

Elke partij heeft bepaalde rechten en plichten. Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan, is het – zeker bij de start – goud waard om je te laten bijstaan door een specialist, zoals een echtscheidingsadvocaat.

Deze specialist houdt rekening met zaken waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Zoals afspraken omtrent verblijfplaatsen, de alimentatieregeling voor de kinderen, de verdeling van (on)roerende goederen en rekeningen, enz.

Kortom; een goede adviseur bespaart je geld en kopzorgen.

3. Bepaal een strategie

De advocaat helpt je bij het bepalen van de juiste strategie. Samen gaan jullie op zoek naar antwoorden op vragen als “wat is in mijn belang” en “hoe bereik ik dit doel?

Het bepalen van een juiste strategie is maatwerk, want elke situatie is anders. Gelukkig heeft een advocaat familiaal recht de nodige kennis en ervaring op zak om het juiste pad uit te stippelen.

Website by The Online Nut Company